Lezing: De teamfluisteraar

Een interactieve lezing voor leidinggevenden en medewerkers over hoe teams functioneren en hoe je daarop kunt interveniëren. Het is een mix van praktijkgerichte tips, een serieuze analyse van teams en een luchtige manier van presenteren

 

We zijn in onze praktijk veel teams tegengekomen. En ieder team vragen we altijd om zichzelf een naam te geven over hoe ze door anderen worden gezien. Hieronder staat een bloemlezing. Al die teams hebben hun chocoladekanten, maar ook hun niet-chocoladekanten, de vervormingen, de te-veel-van-het-goede. En over beide gaan we het hebben in de lezing. Over de cultuur, stilzwijgende afspraken, de historie van zo doen we de dingen hier. 

Wij nemen u mee in hoe wij naar teams kijken, door welke brillen wij teams observeren. In totaal behandelen we 12 teambrillen. 

De eerste vier niveaus geven de oplopende sterkte aan, de bovenste is de teveel van het goede omschrijving, de valkuil. 

3 teambrillen uitgelicht

Focus

Eén van de grote succesfactoren in teams met op het laagste niveau Hair on Fire, een staat die we gelukkig maar zelden tegenkomen. 

Moed

Hoe moedig, angstig of overmoedig kunnen teams zijn. Eén van de 12 brillen die we behandelen. 

energie

Energie en inzet om resultaten te realiseren

Waar is het op gebaseerd?

De Teamfluisteraar is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met teams en hun teamdynamieken bij bedrijfsleven en overheid, zowel in binnen- als buitenland.

De doelgroep

De doelgroep voor de lezing zijn leidinggevenden en medewerkers op ieder niveau. Om interactie mogelijk te maken werken we met een maximum van 50 deelnemers.

 

De werkwijze

De toon van de lezing is informatief, serieus en ook op momenten luchtig om de energie op peil te houden. Met polls en via de chat worden de deelnemers uitgenodigd interactief deel te nemen aan de lezing. Bij groepen kleiner dan 15 deelnemers is kunnen de deelnemers ook “gewoon” vragen stellen en interactief meedoen.


Voor de lezing houden we een korte intake om de karakteristieken van uw organisatie mee te nemen in de lezing. 

 

Duur

45 – 60 minuten