Teamanalyse

Succesvolle teams worden gecreëerd, soms lukt het teams zelf, soms is een beetje ondersteuning van buitenaf nodig. Wij hebben de ervaring en de passie om de slijpsteen te zijn voor deze ontwikkeling.

Met de Team Performance Meter onderzoeken we:

Vervolgens koppelen we de resultaten terug aan het team. 

 

We geven onze analyse op de volgende niveaus aan: 


1 Teamclassificatie

 Met daarbij sterktes-zwaktes-valkuilen, een uitspraak over het potentieel in het team en aanbevelingen om tot een top team te komen. 


De balans in Verbinding – Visievorming – Vitaliteit:

Met andere woorden: hoe is de verhouding Hart – Hoofd – Handen in het team. Te veel Verbinding in verhouding tot de rest maakt een Vriendenclub. Te veel Visievorming maakt een praatclub. Te veel Vitaliteit maakt een doen-zonder-denken-club. 
 

  • 12 Teambouwstenen:

Vertrouwen – Lidmaatschap – Openheid – Doelgerichte communicatie – Focus – Creativiteit – Energie – Moed/Nemerschap – Bezieling – Grenzen – Transparantie – Plek. Die laatste drie zijn met name systemische bouwstenen en kijken naar de omgeving van het team. 

 

45 Teamprocessen: 

de kernprocessen van het team. We zullen ze niet allemaal benoemen, maar enkele belangrijke hiervan zijn: Waardering – Verbondenheid – Luisteren – Balans geven en nemen – Urgentiemeter – Veranderbereidheid – Humor – Uitvoeringskracht – Moed – Aanwezigheid oud zeer – Zichtbaarheid – Bestaansrecht. 

  •  
  • Zoals hierboven al aangegeven geven we ook aanbevelingen om van Good naar Great te komen.